Во операција кај градот Ван се неутрализирани тројца терористи

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во реализирана операција во руралното подрачје на градот Ван се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1686133
Во операција кај градот Ван се неутрализирани тројца терористи

Во руралното подрачје на градот Ван во источниот дел на Турција се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, во областа Согуксу во близина на населеното место Чалдиран е реализирана операција од страна на специјалните полициски сили (ПОХ или PÖH). 

Во операцијата се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.Слични вести