Чавушоглу разговараше телефонски со генералниот секретар на НАТО Столтенберг

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг и со полскиот министер за надворешни работи Збигниев Рау

1686255
Чавушоглу разговараше телефонски со генералниот секретар на НАТО Столтенберг

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг.

Според објавеното соопштение од Министерството за надворешни работи, генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг и го изрази своето сочувство и своите желби до Турција за што побрзо закрепнување од шумските пожари коишто продолжуваат во земјата.

Столтенберг истакна дека НАТО е во солидарност со Турција. 

Освен тоа во телефонскиот разговор беше разгледана и за ситуацијата во Авганистан.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор и со полскиот министер за надворешни работи Збигниев Рау од чија страна исто така беше изразено сочувство и желбата за што побрзо закрепнување од пожарите.

 Слични вести