Бројот на неутрализираните терористи денеска се зголеми на 6

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во руралното подрачје кај градот Хаќќари се неутрализирани двајца терористи со што бројот на неутрализираните терористи денеска се зголеми на 6

1686333
Бројот на неутрализираните терористи денеска се зголеми на 6

Бројот на неутрализираните терористи во операциите кошто се реализирани денеска внатре во границите на земјата во рамките на борбата против тероризмот, се зголеми на 6.

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во рамките на операцијата „Ерен-14“ во руралното подрачје на градот Хаќќари се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Вообјавеното соопштение од Министерството се истакнува дека во реализирана операција во руралното подрачје на селото Улујол во близина на населеното место Јуксекова кај градот Хаќќари се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

На тој начин заедно со тројца терористи кај градот Ван и еден терорист кај градот Мардин бројот на неутрализираните терористи денеска се зголеми на 6.Слични вести