Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 108 лица, регистрирани се 24.297 позитивни случаи

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 108 лица, направени се 245.152 тестирања од кои дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 24.297

1686345
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 108 лица, регистрирани се 24.297 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 108 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 245.152 тестирања и дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 24.297.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 6.636 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза заклучно со денеска 05 август 2021 година, четврток во 20:15 часот по турско време, се зголеми на 74 милиони 934 илјади 789.

 Слични вести