Министерот за земјоделство и шумарство Бекир Пакдемирли: Ставени под контрола 167 шумски пожари во 33 градови

Министерот за земјоделство и шумарство Пакдемирли: „Најновата состојба во шумските пожари. Во 33 градови се ставени под контрола 167 пожари. Шумските јунаци ја продолжуваат без прекин борбата против пожарите во 16 различни области во 7 градови.“

1685679
Министерот за земјоделство и шумарство Бекир Пакдемирли: Ставени под контрола 167 шумски пожари во 33 градови

Министерот за земјоделство и шумарство Бекир Пакдемирли соопшти дека во 33 градови во различни области на Турција се ставени под контрола 167 шумски пожари.

Министерот Пакдемирли на својот профил на социјалната мрежа Твитер во врска со најновата состојба во шумските пожари сподели инфографика и го напиша следното: „Најновата состојба во шумските пожари. Во 33 градови се ставени под контрола 167 пожари. Шумските јунаци ја продолжуваат без прекин борбата против пожарите во 16 различни области во 7 градови.“Слични вести