Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 73.817.523

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 91 смртен случај

1684566
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 73.817.523

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 91 смртен случај.

Во последните 24 часа беа остварени 270.426 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 22.898.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.947 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 73.817.523.Слични вести