Уште двајца терористи им се предадоа на безбедносните сили

Бројот на припадниците на терористичката организација кои се предадоа со убедување, во 2021 година се зголеми на 120.

1684581
Уште двајца терористи им се предадоа на безбедносните сили

 

Уште двајца припадници на ПКК, кои побегнаа од сепаратистичката терористичка организација, им се предадоа на безбедносните сили.

Како резултат на напорите за разубедување извршени од Генералниот директорат за безбедност и Генералната команда на жандармеријата под координација на Министерството за внатрешни работи, 2 припадници на организацијата кои избегаа од ПКК им се предадоа на безбедносните сили.

Во соопштението на Министерството за внатрешни работи, беше наведено дека еден од членовите на организацијата што се предаде, кон терористичка организација се приклучил во 1997 година, дејствувал во Ирак и Сирија, додека другиот член на организацијата дејствувал на европско поле на терористичка организација.

Во соопштението, беше забележано дека бројот на припадниците на организацијата кои се предадоа со убедување, во 2021 година се зголеми на 120.Слични вести