Ердоган оствари телефонски разговор со хрватскиот претседател Зоран Милановиќ

Во вакви денови, сојузничките односи стануваат позначајни.

1684552
Ердоган оствари телефонски разговор со хрватскиот претседател Зоран Милановиќ

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган оствари телефонски разговор со хрватскиот претседател Зоран Милановиќ.

Според соопштението на Дирекцијата за комуникации при претседателството, претседателот Ердоган му се заблагодари на Милановиќ, кој ги пренесе своите желби за закрепнување на Турција за шумските пожари и покажа солидарност и поддршка за борбата против пожарот.

Изразувајќи дека е задоволен што Хрватска испрати авион за гаснење пожар во Турција за да придонесе во борбата против шумските пожари, претседателот Ердоган рече дека во вакви денови, сојузничките односи стануваат позначајни.Слични вести