Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 126 лица, регистрирани се 24.832 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 126 лица, направени се 256.163 тестирања од кои дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 24.832

1685063
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 126 лица, регистрирани се 24.832 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 126 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 256.163 тестирања и дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 24.832.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 6.243 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза заклучно со денеска 03 август 2021 година, вторник во 22:20 часот по турско време, се зголеми на 74 милиони 086 илјади 104.

 Слични вести