Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 73.388.729

Во последните 24 часа беа остварени 251.224 тестови

1683805
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 73.388.729

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 96 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 251.224 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 20.890.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.536 лица.Слични вести