Алтун: „122 од 129 пожари ставени под контрола“

Борбата против шумските пожари што ја зафатија Турција продолжува со мобилизирање на сите средства на државата

1683890
Алтун: „122 од 129 пожари ставени под контрола“

 

122 од 129 шумски пожари во различни региони на Турција беа ставени под контрола.

Директорот за комуникации при претседателството Фахретин Алтун, во објавата на својот профил на социјалните медиуми, истакна дека борбата против шумските пожари што ја зафатија Турција продолжува со мобилизирање на сите средства на државата.

Алтун рече:

„122 од 129 пожари во 35 општини се ставени под контрола“.Слични вести