Сателитите Ѓоктурк пожарите ги снимија од вселената

Продолжуваат напорите за гаснење на шумските пожари во Манавгат и Мармарис

1683546
Сателитите Ѓоктурк пожарите ги снимија од вселената

 

Турските домашни извиднички сателити Ѓоктурк-1 и Ѓоктурк-2 со висока резолуција ги снимија шумските пожари во областите Манавгат и Мармарис во Анталија.

Големината на пожарот беше прикажана и на сателитските фотографии коишто беа споделени од Министерството за национална одбрана.

Предметните сателитски снимки беа испратени и до министерствата и сродните институции за гаснење пожар.

Продолжуваат напорите за гаснење на шумските пожари во Манавгат и Мармарис.Слични вести