Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 79 лица, регистрирани се 22.332 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 79 лица, направени се 259.196 тестирања од кои дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 22.332

1683429
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 79 лица, регистрирани се 22.332 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 79 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 259.196 тестирања, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 22.332.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 5.107 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза заклучно со денеска 01 август 2021 година, недела во 09:10 часот по турско време, се зголеми на 73 милиони 232 илјади 952.

 Слични вести