Во подрачјето на операцијата Еуфратски штит во Сирија се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека во подрачјето на операцијата Еуфратски штит во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1683260
Во подрачјето на операцијата Еуфратски штит во Сирија се неутрализирани тројца терористи

Во подрачјето на операцијата Еуфратски штит во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана (МНО) се истакнува следното: „ Продолжуваат нашите операции против терористичките напади врз подрачјето на операцијата Еуфратски штит. Нашите јуначки командоси кои одговорија неколкукратно против отворениот оган од страна на терористите на ПКК/ЈПГ врз подрачјето, неутрализираа тројца терористи кои го извршија нападот.“Слични вести