Пронајдени мртвите тела на двајца работници кои учествувале во работите за гаснење на пожарот во Манавгат кај Анталија

Пронајдени се мртвите тела на двајца работници кои учествувале во работите за гаснење на шумскиот пожар во Манавгат кај Анталија, а двајца повредени работници се префрлени на лекување

1683302
Пронајдени мртвите тела на двајца работници кои учествувале во работите за гаснење на пожарот во Манавгат кај Анталија

Пронајдени се мртвите тела на двајца работници кои учествувале во работите за гаснење на шумскиот пожар во населеното место Манавгат кај градот Анталија.

Пронајдени се и двајца повредени работници кои се префрлени во болница на лекување.

По добиени информации дека за време на работите за гаснење на огнената стихија во месноста Белолук во маалото Гебеџе е пламените јазици зафатиле и изгореле една градежна машина на утврденото место беа испратени екипи за пребарување и спасување.

Притоа за време на активностите за пребарување и спасување се пронајдени мртвите тела на двајца работници, а двајца повредени работници се префрлени на лекување во Државната болница во Манавгат.

Министерот за земјоделство и шумарство Бекир Пакдемирли утрово информира дека од вкупно 98 шумски пожари коишто избувнаа во различни области низ земјата 88 се ставени под контрола.

Продолжуваат работите за ставање под контрола на шумските пожари во уште 10 области.Слични вести