Порака со сочувство од Азербејџан за загинатите во шумските пожари во Турција

Азербејџанскиот министер за надворешни работи Џејхун Бајрамов во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека чувствува жалење поради шумските пожари коишто продолжуваат во Турција и во кои има и човечки загуби

1682552
Порака со сочувство од Азербејџан за загинатите во шумските пожари во Турција

Азербејџан изрази сочувство за загинатите во шумските пожари коишто избувнаа во последните два дена во различни области на Турција.

Азербејџанскиот министер за надворешни работи Џејхун Бајрамов во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека чувствува жалење поради шумските пожари коишто продолжуваат во Турција и во кои има и човечки загуби.

Џејхун Бајрамов на загинатите во пожарите им посака милост од Аллах и го рече следното: „Ние сме покрај Турција во овие нејзини тешки денови и сме подготвени да ја дадеме секој вид поддршка.“  

 Слични вести