Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 60 лица, регистрирани се 22.161 позитивен случај

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 60 лица, направени се 261.198 тестирања од кои дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 22.161

1682435
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 60 лица, регистрирани се 22.161 позитивен случај

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 60 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 261.198 тестирања, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 22.161.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 5.463 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза заклучно со денеска 29 јули 2021 година, четврток во 22:15 часот по турско време, се зголеми на 71 милион 274 илјади 836.Слични вести