Во областа Хакурк на северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во областа Хакурк во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1681677
Во областа Хакурк на северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Продолжуваме да ги закопуваме терористите во нивните дупки (пештери). Со воздушна операција се неутрализирани тројца терористи на ПКК установени во областа Хакурк во северниот дел на Ирак. Не ја оставивме и нема да ја оставиме неосветена крвта на нашите шехиди (паднати борци). Ќе продолжиме да ги срамнуваме со земја сите дупки (пештери) на терористите.“Слични вести