Во операцијата „Нож“ на ТВС загина еден турски војник

Припадниците на сепаратистичко-терористичката организација ПКК отворија оган врз сегментите кои од базата во регионот Хакурк во северен Ирак дојоа да ја обезбедуваат безбедноста на патот

1680655
Во операцијата „Нож“ на ТВС загина еден турски војник

 

Во операцијата „Нож“ на Турските вооружени сили (ТВС) во северен Ирак загина еден турски војник.

Во соопштението на Министерството за национална одбрана (МНО) беше истакнато дека како резултат на огнот што го отворија припадниците на сепаратистичко-терористичката организација ПКК врз сегментите кои од базата во регионот Хакурк во северен Ирак дојоа да ја обезбедуваат безбедноста н а патот, загина еден турски војник.Слични вести