Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 51 лице, регистрирани се 19.761 позитивен случај

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 51 лице, направени се 246.648 тестирања од кои дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 19.761

1681164
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 51 лице, регистрирани се 19.761 позитивен случај

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 51 лице.

Во изминатите 24 часа се направени 246.648 тестирања, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 19.761.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 7.108 лица.

Вкупниот број на администрирани вакцини во Турција со првата, втората и третата доза заклучно со денеска 27 јули 2021 година, вторник во 22:00 часот по турско време, се зголеми на 68 милиони 784 илјади 970.

 Слични вести