Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 67.466.786

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 63 смртни случаи

1680719
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 67.466.786

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 63 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 224.198 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 16.809.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.585 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 67.466.786.Слични вести