Стапката на пополнетост на денешните летови на Туркиш ерлајнс достигна 76,6 отсто

Туркиш ерлајнс повторно е нивото за кое сонувавме

1679807
Стапката на пополнетост на денешните летови на Туркиш ерлајнс достигна 76,6 отсто

 

Турската авиокомпанија Туркиш ерлајнс (ТХЈ) соопшти дека денешната стапка на пополнетост со 1.397 летови, 215.000 патници достигна 76,6 отсто.

Советникот за печат на Туркиш ерлајнс Јахја Устун во неговиот пост на Твитер истакна дека три од четири места во нивните авиони имаат патници.

Наведувајќи дека Туркиш ерлајнс повторно е нивото за кое сонувале, Устун рече:

„Денес со 1.397 летови превезуваме 216.000 гости и остваруваме стапка на пополнетост од 76,6 отсто. Продолжуваме да летаме со гордост“.Слични вести