Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 64.487.841

Во последните 24 часа беа остварени 214.196 тестови

1679001
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 64.487.841

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 52 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 214.196 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 9.586.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.093 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза се зголеми на 64.487.841.Слични вести