Знамињата на ТРСК и Турција обесени на Мостот на жртвите на 15 јули

Знамињата беа гледани со големо интересирање

1678692
Знамињата на ТРСК и Турција обесени на Мостот на жртвите на 15 јули

 

По повод 47-та годишнина од Мировната операција на Кипар, на Мостот на жртвите на 15 јули беа обесени знамиња на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) и Турција.

Знамињата кои едно до друго беа обесени на „Мостот на жртвите на 15 јули“, еден од симболите на Турција и Истанбул, беа гледани со големо интересирање.Слични вести