Во операциите во областа Извор на мирот во Сирија неутрализирани уште 5 терористи на ПКК/ЈПГ

ТВС возвратија со оган на минофрлачкиот напад на терористите на ПКК/ЈПГ на подрачјето Извор на мирот

1678550
Во операциите во областа Извор на мирот во Сирија неутрализирани уште 5 терористи на ПКК/ЈПГ

 

Во операциите во областа „Извор на мирот“ во Сирија неутрализирани уште 5 терористи на ПКК/ЈПГ

Во соопштението на Министерството за национална одбрана (МСБ) кое беше објавено на профилот на Твитер беше наведено дека турските вооружени сили (ТВС) на минофрлачкиот напад на терористите на ПКК/ЈПГ врз областа Извор на мирот, одговорија со оган испукан од средствата за копнена поддршка.

Турските војници (Мехметчик) кои терористичките цели ги погодија со полн погодок, неутрализираа и 5 терористи на ПКК/ЈПГ кои го извршија нападот.Слични вести