Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 64.012.165

Во последните 24 часа регистрирани 59 смртни случаи

1678501
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 64.012.165

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 59 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 184.462 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 8.151.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 4.946 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза се зголеми на 60.012.165.Слични вести