Турција изрази сочувство за поплавите во Хенан

Им изразуваме сочувство на роднините на оние кои ги загубија своите животи, на народот и владата на Кина и им посакуваме брзо закрепнување на повреденит

1678532
Турција изрази сочувство за поплавите во Хенан

 

Турција објави соопштение со сочувство за катастрофата во поплавата во кинеската провинција Хенан.

Во писменото соопштение објавено на Министерството за надворешни работи (МНР) беше истакнато дека со тага беше примена веста дека повеќе од 25 лица го загубија животот во поплавата во катастрофата во кинеската провинција Хенан и дека многу луѓе беа евакуирани од регионот. Во соопштението  беше истакнато следното:

„Им изразуваме сочувство на роднините на оние кои ги загубија своите животи, на народот и владата на Кина и им посакуваме брзо закрепнување на повредените“.Слични вести