Ердоган: Се додека ние сме на власт нема да ги фрлиме сириските бегалци во скутот на убијците

Претседателот Ердоган рече: „Се додека ние сме на власт во оваа земја Аллаховите слуги кои се засолнаа кај нас (сириските бегалци) нема да ги фрлиме во скутот на убијците“

1678426
Ердоган: Се додека ние сме на власт нема да ги фрлиме сириските бегалци во скутот на убијците

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на крајот на остварената посета на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) одговараше на прашањата на претставниците на печатот.

Претседателот Ердоган рече: „Се додека ние сме на власт во оваа земја Аллаховите слуги кои се засолнаа кај нас (сириските бегалци кои побараа уточиште кај нас) нема да ги фрлиме во скутот на убијците.“

 Слични вести