Демонстративен и поздравен лет на „Турските ѕвезди“ на небото над Турската Реублика Северен Кипар

На приреденото спектакуларно шоу на небото над Турската Реублика Северен Кипар (ТРСК) беа реализирани демонстративни и поздравни летови со воени авиони Ф-16 и со акробатскиот тим „Турски ѕвезди“

1678289
Демонстративен и поздравен лет на „Турските ѕвезди“ на небото над Турската Реублика Северен Кипар

Акробатскиот тим на Турските воздухопловни сили „Турски ѕвезди“ во рамките на одбележувањето на 47. годишнина од прославите на Мировната операција на Кипар (20 јули 1974 година) и Празникот на мирот и слободата на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) реализираа демонстративен и поздравен лет на небото над Турската Реублика Северен Кипар (ТРСК).

На приреденото спектакуларно шоу беа реализирани демонстративни и поздравни летови со воени авиони Ф-16 и со акробатскиот тим „Турски ѕвезди“.Слични вести