Турските вооружени сили во последните 5 дена во северниот дел на Сирија неутрализираа 39 терористи

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека Турските вооружени сили (ТВС) во последните 5 дена во северниот дел на Сирија неутрализираа 39 терористи кои се подготвувале за напад

1677779
Турските вооружени сили во последните 5 дена во северниот дел на Сирија неутрализираа 39 терористи

Турските вооружени сили (ТВС) во последните 5 дена во северниот дел на Сирија неутрализираа 39 терористи кои се подготвувале за напад.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана (МНО) на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Јуначките Турски вооружени сили (ТВС) кои со одлучност ја продолжуваат борбата против тероризмот внатре во границите на земјата и надвор преку границата, во последните 5 дена во северниот дел на Сирија неутрализираа вкупно 39 терористи кои се спремале за напад. Нашата борба против терористите ќе продолжи со ист елан и со иста одлучност.“Слични вести