Ердоган: 20 јули е ден кога е ставен крај на зулумот и ден на слободата, кога дојде мирот на Кипар

Претседателот Ердоган на церемонијата по повод одбележувањето на 20 јули, Празникот на мирот и слободата, на 47. годишнина од Мировната операција на Кипар, рече: „20 јули е ден кога е ставен крај на зулумот, ден на слободата, кога дојде мирот на Кипар

1677753
Ердоган: 20 јули е ден кога е ставен крај на зулумот и ден на слободата, кога дојде мирот на Кипар

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган кој престојува во посета на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) учествува на церемонијата по повод одбележувањето на 20 јули, Празникот на мирот и слободата, на 47. годишнина од Мировната операција на Кипар на 20 јули 1974 година.

Претседателот Ердоган во говорот што го одржа рече: „20 јули е ден кога е ставен крај на зулумот (тиранијата) и ден на слободата, кога дојде мирот на Кипар.“Слични вести