Денеска муслиманскиот свет го слави Курбан Бајрам

Голем број граѓани утрово првиот ден на Курбан Бајрам, бајрам намазот го клањаа во џамиите ширум Турција

1677715
Денеска муслиманскиот свет го слави Курбан Бајрам

Денеска муслиманскиот свет го слави Курбан Бајрам.

Голем број граѓани утрово првиот ден на Курбан Бајрам, бајрам намазот го клањаа во џамиите ширум Турција придржувајќи се притоа кон мерките во рамките на борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) со почитување на физичкото растојание и со носење маски.

По бајрам намазот џемаатот (верниците) си го честитаа Курбан Бајрам.Слични вести