Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 46 лица, регистрирани се 8.780 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 46 лицa, направени се 198.537 тестирања од кои дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 8.780

1678014
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 46 лица, регистрирани се 8.780 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 46 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 198.537 тестирања, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 8.780.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 4.561 лице.

Вкупниот број на администрирани вакцини во Турција со првата, втората и третата доза заклучно со денеска 20 јули 2021 година, вторник во 22:40 часот по турско време се зголеми на 63 милиони 858 илјада 559.

 Слични вести