Во близина на Датча кај Мугла спасени 26 нерегуларни мигранти

Екипите на Командата на крајбрежната стража на Турција во близина на населеното место Датча кај Мугла спасија од морето 26 нерегуларни мигранти кои од страна на грчките елементи биле турнати (присилно вратени) назад кон турскките територијални води

1677206
Во близина на Датча кај Мугла спасени 26 нерегуларни мигранти

Во близина на населеното место Датча кај градот Мугла се спасени од морето и извадени на копно 26 нерегуларни мигранти кои од страна на грчките елементи биле турнати (присилно вратени) назад кон турските терориторијални води.

Екипите на Командата на крајбрежната стража на Турција, по добиени информации дека во морето во близина на Кизилагач кај Датча се наоѓаат група нерегуларни миргранти качени на сплав веднаш пристигнаа на утврденото место.

Притоа екипите качија на чамец и извадија на копно 26 нерегуларни мигранти качени кои беа качени на сплав и за кои е установено дека од страна на грчките елементи биле турнати (присилно вратени) назад кон турските терориторијални води.

Спасените мигранти по законските постапки и беа предадени на Дирекцијата на управата за миграција во Мугла.Слични вести