Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со неговиот британски колега Доминик Раб

Министерството за надворешни работи соопшти дека Чавушоглу денеска оствари телефонски разговор со неговиот британски колега Доминик Раб на чиј дневен ред се наоѓаа прашања посветени на Кипар и ограничувањата во патувањата кон Турција поради Ковид-19

1677466
Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со неговиот британски колега Доминик Раб

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со британскиот министер за надворешни работи Доминик Раб.

Во објавеното писмено соопштение од страна на Министерството за надворешни работи се истакнува дека Чавушоглу денеска оствари телефонски разговор со неговиот британски колега Доминик Раб.

Во соопштението се вели дека во телефонскиот разговор беа поставени на дневен ред прашања посветени на Кипар и ограничувањата во патувањата кон Турција поради новиот тип коронавирус (Ковид-19). 

 Слични вести