Ердоган: За да докажат дека се Суд на правдата најпрвин треба да ја научат слободата на верување

Претседателот Ердоган пред да замине во посета на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) одржа состанок за претставниците на печатот кадешто рече: „За да докажат дека се Суд на правдата најпрвин треба да ја научат слободата на верување (вероисповед)“

1677424
Ердоган: За да докажат дека се Суд на правдата најпрвин треба да ја научат слободата на верување

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган пред да замине во посета на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) одржа состанок за претставниците на печатот.

Претседателот Ердоган во говорот што го одржа овде рече: „За да докажат дека се Суд на правдата најпрвин треба да ја научат слободата на верување (вероисповед).“

 

 Слични вести