Фахреттин Алтун: Време е да се работи за дводржавно решение на Кипар

Фахреттин Алтун во споделената објава на Твитер напиша: „Турција и кипарските Турци за поддршка на трајниот мир со децении работат во блиска соработка со Обединетите нации (ОН). Време е да се работи  за дводржавно решение.“

1677406
Фахреттин Алтун: Време е да се работи за дводржавно решение на Кипар

Шефот на одделот за комуникации на претседателството Фахреттин Алтун во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека претседателот Реџеп Тајјип Ердоган по повод одбележувањето на 47. годишнина од Мировната операција на Кипар на 20 јули 1974 година, ќе престојува во посета на Кипар.

Велејќи дека Турција и кипарските Турци за поддршка на трајниот мир со децении работат во блиска соработка со Обединетите нации (ОН), Алтун рече: „Време е да се работи за дводржавно решение.“

Алтун во споделената објава го напиша следното: „Турција и кипарските Турци за поддршка на трајниот мир со децении работат во блиска соработка со Обединетите нации (ОН). Време е да се работи  за дводржавно решение.“

Шефот на одделот за комуникации на претседателството Фахреттин Алтун, воедно го сподели и видеото под наслов „Кипарскиот проблем од минатото до денеска: Дводржавно решение“

 

 Слични вести