Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 50 лица, регистрирани се 7.667 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 50 лицa, направени се 226.513 тестирања од кои дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 7.667

1677562
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 50 лица, регистрирани се 7.667 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 50 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 226.513 тестирања, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 7.667.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 4.152 лица.

Вкупниот број на администрирани вакцини во Турција со првата, втората и третата доза заклучно со денеска 19 јули 2021 година, понеделник во 22:00 часот (по турско време) се зголеми на 63 милиони 728 илјади 143.

 Слични вести