Турција стана 9-та земја со најмногу вакцинации против Ковид-19

Дсега во Турција се вакцинирани 62 милиони 578 илјади 908 дози на вакцини

1676774
Турција стана 9-та земја со најмногу вакцинации против Ковид-19

 

Турција стана 9-та земја со најмногу вакцинации против новиот вид коронавирус (Ковид-19).

Вакцините применети против Ковид-19 ширум светот изнесуваат над 3 милијарди 610 милиони дози.

Според податоците на Министерството за здравство, во Турција досега се вакцинирани 62 милиони 578 илјади 908 дози на вакцини.

Додека Турција е на 9-то место во светот според вкупниот број на вакцини, бројот на вакцини на 100 лица беше 74,15. Првата доза на вакцина е администрирана на 38 милиони 816 илјади 308 лица, додека втората доза на вакцина на 20 милиони 170 илјади 249 лица.Слични вести