Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 62.244.821

Во последните 24 часа беа остварени 229.582 тестови

1676551
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 62.244.821

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 35 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 229.582 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани е 6.918.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.084 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза се зголеми на 62.244.821.Слични вести