Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 60.471.752

Во последните 24 часа беа остварени 223.867 тестови

1675574
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 60.471.752

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 43 c.

Во последните 24 часа беа остварени 223.867 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани е 6.907.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.063 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза се зголеми на 60.471.752.Слични вести