Претседателот Ердоган го отвори Музејот на демократијата 15 јули во Анкара

Претседателот Ердоган и делегацијата во негова придружба ја пресекоа лентата и го отворија за посета Музејот на демократијата 15 јули, по што го прошетаа музејот

1675993
Претседателот Ердоган го отвори Музејот на демократијата 15 јули во Анкара

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го отвори Музејот на демократијата 15 јули во кој со специјални звучни и визуелни ефекти ќе се раскажува предавничкиот обид за пуч на Фетулахистичката терористичка организцаија (ФЕТО).

Претседателот Ердоган и делегацијата во негова придружба ја пресекоа лентата и го отворија за посета Музејот на демократијата 15 јули, по што го прошетаа музејот.

Музејот е изграден веднаш наспроти претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе, во Анкара и повторно ќе ги потсети посетителите за духот на единството со којшто беше спречен предавничкиот обид.Слични вести