Министерот Акар: Чувствуваме гордост од тоа што сме припадници на нашиот народ

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар истакна дека е спречен обидот за пуч на предавниците на 15 јули и рече: „Чувствуваме гордост од тоа што сме припадници на нашиот народ.“

1675933
Министерот Акар: Чувствуваме гордост од тоа што сме припадници на нашиот народ

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во дадената изјава за претставниците на печатот во Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) во Анкара, по приредената програма по повод 15 јули, Денот на демократијата и националното единство, истакна дека е спречен обидот за пуч на предавниците на 15 јули и рече: „Чувствуваме гордост од тоа што сме припадници на нашиот народ.“

„Нашиот честит народ заедно со своите чеда кои ги сакаат својот народ и своето знаме, спротивставувајќи се целиот наш народ како целина заедно со припадниците на вооружените сили, полицијата, жандармеријата, го спречија обидот на овие подли и на овие предавници. Чувствуваме гордост од тоа што сме припадници на нашиот народ.“Слични вести