Дирекцијата за комуникации подготви и објави јавен видео оглас „Благодарение на вас“

Бескрајно сме им благодарни на сите наши жртви и ветерани кои ја бранеа оваа татковина по цена на своите животи од Чанакале до 15 јули

1675813
Дирекцијата за комуникации подготви и објави јавен видео оглас „Благодарение на вас“

По повод 15 јули, Денот на демократијата и националното единство беше емитуван јавен видео оглас насловен како „Благодарение на вас“, подготвен од Дирекцијата за комуникации при приетседателството, посветен на жртвите од 15 јули.

Директорот за комуникации при претседателството Фахретин Алтун, јавниот видео оглас го сподели на својот профил на социјалните мрежи со стиховите на Националната химна: „Тоа е право, слобода на моето знаме што живееше слободно, тоа е право на мојата нација што му се поклонува на Бога“.

На крајот на видео снимката на која се емитуваат зборовите изговорени од претседателот Реџеп Тајип Ердоган: „Ги поддравувам сите припадници на мојата нација копи се грижат за својата држава, демократија и иднина“ беа објавени и пораките:

„Бескрајно сме им благодарни на сите наши жртви и ветерани кои ја бранеа оваа татковина по цена на своите животи од Чанакале до 15 јули“ и „Турција не може да се помине“.Слични вести