Али Ербаш: „Турција го прифати духот на 15 јули“

Како Претседателство за верски работи, ние со сите наши членови продолжуваме да придонесуваме во духовниот живот на нашата нација

1675589
Али Ербаш: „Турција го прифати духот на 15 јули“

 

Претседателот на Управата за верски работи Али Ербаш рече дека Турција го прифати духот на 15 јули.

Во својата објава на Твитер, Ербаш ги вклучи активностите на Претседателството на Управата за верски работи „борба против злоупотреба на религијата“. Ербаш рече:

„Како Претседателство за верски работи, ние со сите наши членови продолжуваме да придонесуваме во духовниот живот на нашата нација и да го штитиме духот на 15 јули во борбата против (Фетулахистичката терористичка организација) ФЕТО и структурите кои ја злоупотребуваат религијата“.Слични вести