Мехмет Захид Собаџи нов генерален директор на ТРТ

Ахмет Албајрак нов претсдетаел на УО на ТРТ

1675136
Мехмет Захид Собаџи нов генерален директор на ТРТ

Професор доктор Мехмет Захид Собаџи назначен за нов генерален директор на Турската радио-телевизиска корпорација (ТРТ), а професорот доктор Ахмет Албајрак беше назначен за претседател на Управниот одбор на ТРТ.

По завршувањето на 4-годишниот мандат на Ибрахим Ерен, беа назначени нов претседател на Управниот одбор на ТРТ и Генерален директор на ТРТ и членовите на управниот одбор.

Со објавувањето на одлуката за назначување потпишана од петседателот Реџеп Тајип Ердоган во повторниот број на Службениот весник, Собаџи беше назначен за генерален директор на ТРТ, а Албајрак за претседател на УО на ТРТ.

Ибрахим Ерен во 2013 година беше назначен за заменик генерален директор на ТРТ, а во во јули 2017 година за претседател и генерален директор на ТРТ.

Ерен во ТРТ работеше 8 години, 4 години како заменик генерален директор, 4 години претседател и генерален директор.Слични вести