Средба на Мевлут Чавушоглу со Самад Сејидов во Анкара

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во врска со приемот на Самад Сејидов и делегацијата во негова придружба во Анкара, го истакна следното „Со Декларацијата од Шуша уште повеќе зајакнуваат нашите братски врски во секоја сфера“

1674858
Средба на Мевлут Чавушоглу со Самад Сејидов во Анкара

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу се состана со претседателот на Комитетот за надворешни и меѓупарламентарни односи на Националното Собрание на Азербејџан Самад Сејидов.

Чавушоглу во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер во врска со приемот на Самад Сејидов и делегацијата во негова придружба кои допатуваа во посета на Анкара, го истакна следното: „Со Декларацијата од Шуша уште повеќе зајакнуваат нашите братски врски во секоја сфера.“

На средбата помеѓу Мевлут Чавушоглу и Самат Сејидов присуствуваше и претседателот на Комисијата за надворешни односи на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Акиф Чагатај.Слични вести