Во воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во областа Авашин во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1673547
Во воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

На ефикасен и одлучен начин продолжуваат операциите против сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, се истакнува дека во областа Авашин во северниот дел на Ирак се утврдени двајца терористи.

Терористите се неутрализирани со реализирана воздушна операција.Слични вести