Министерството за национална одбрана на Турција: Ја споделуваме болката на нашите Бошњачки браќа

„Со милост се сеќаваме на нашите шехиди во Сребреница кои пред 26 години беа безмилосно масакрирани и подложени на геноцид во центарот на Европа.“ - се вели во соопштението на Министерството за национална одбрана на Турција

1673555
Министерството за национална одбрана на Турција: Ја споделуваме болката на нашите Бошњачки браќа

Министерството за национална одбрана (МНО) објави порака за сеќавање на жртвите од геноцидот во Сребреница на 26-годишнината од оваа најголема човечка трагедија којашто е доживеана во поблиското минато, во Европа.

Во објавеното соопштение од Министерството се истакнува следното: „Со милост се сеќаваме на нашите шехиди во Сребреница кои пред 26 години беа безмилосно масакрирани и подложени на геноцид во центарот на Европа. Ја споделуваме болката на нашите Бошњачки браќа. Не заборавивме, нема да дозволиме да се заборави.“Слични вести