Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 59 лица, регистрирани се 5.670 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 59 лицa, направени се 228.826 тестирања од кои дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 5.670 лица

1672949
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 59 лица, регистрирани се 5.670 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 59 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 228.826 тестирања, а дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 5.670.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа изнесува 5.126 лица.

Вкупниот број на администрирани вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 57 милиони 019 илјади 923.Слични вести